Јавното здравје е заедничка одговорност!

Донирана хуманитарна помош
Донацијата на околу 2 т. хуманитарна помош во овошје, зеленчук и прехранбени продукти, кои беа доставени во магацинските простории на Црвен крст на град Скопје. Истите беа доставени во Дебар, каде преку Црвениот крст се дистрибуираа за ранливи категории, лица во изолација, самоизолација како последица на состојбата со КОВИД-19 во овој регион.
Траспортот на продуктите беше реализиран од компанијата Post Express Macedonia на нивна иницијатива, како поддршка на корпоративниот сектор во новонастанатата состојба со корона вирусот во нашата земја.