Дали знаевтe дека:

Во Њујорк на дневно ниво се испорачуваат повеќе од 1,5 милиони пакети?
Во Њујорк, согласно со истражувањата направени во 2019, на дневно ниво се испорачуваат повеќе од 1,5 милиони пакети. Камиони за испорака управувани од УПС и Федекс се паркираат на улиците, блокираајќи ги лентите за автобуси и велосипеди.
Официјалните лица на Њујорк се стремат кон отварање на магацини и создадат повеќе зони за растоварување на камионите. Исто така, тие охрабруваат некои испораки да се вршат со брод, додека градот се бори да се справи со порастот на Интернет економијата.