Дали знаевте дека:

Во 1913 година, кога младите родители сакале нивните бебиња да одат кај нивните баби и дедовци било поевтино и полесно да ги испраќаат по пошта. Во тоа време било легално да се испраќаат деца по пошта. Американците можеле да испраќаат пакети со тежина до 5 килограми преку поштата. Децата биле “спакувани” со поштенски марки на нивната облека и се возеле со доставувачите до нивната дестинација. Тоа траело се до законот во 1920 година кој ја направил оваа пракса незаконска.