Дали знаевте дека:

На најниското ниво на Ајфеловата кула има билетарници каде што можете да купите билети, информативен штанд каде можете да земете корисни летоци и брошури како и 4 продавници за подароци – по една во секоја колона на кулата.
Покрај тоа во јужната колона има и пошта преку која можете да испратите разгледница до семејството и пријателите веднаш од самото подножје на познатата кула.
Оваа мала пошта вреди да се посети дури и да се плашите од височина бидејќи се наоѓа на приземјето на Ајфеловата кула. Можете да бидете сигурни дека ќе импресионирате со специјалната поштенска марка од Ајфеловата кула на сите ваши разгледници.