Дали знаевте дека:

Маскотата (мечката) “Smokey Bear” на шумската служба на САД има сопствен ZIP поштенски код.
Покрај нејзината популарност како рекламна икона и интересот за вистинската “Smokey Bear” (малото мече без родители спасено од шумски пожар во 1950 година) во Националната зоолошка градина во Вашингтон, добивал толку многу пошта што му бил даден сопствен ZIP поштенски код 20252.
Иако овој поштенски код бил деактивиран кон крајот на 1993 година, поради големата популарност тој неодамна бил вратен во употреба и “Smokey Bear” се уште добива писма од децата низ САД.