Дали знаевте дека:

Најдолгиот рурален пат по кој поштата на САД доставува пратки е долг повеќе од 190 милји. Додека најкусиот рурален пат е долг помалку од 3 милји.
Сиднеј, Монтана, може да се пофали со необично тврдење за слава: одвоениот град има најдолга рута за достава на пошта по рурален пат. Доставувачот на пошта поминува неверојатни 190,7 милји.
Не секој доставувач поминува голема дневна километража. Доставувачот на пошта во Паркер, Колорадо, ја има релативно најлесната рута, патувајќи само по 2,3 милји секојдневно. Поштата на САД вели дека нејзината најкратка рурална рута за испорака е Каролтон, Тексас, работа за која се потребни само 1,2 милји дневно патување.