Дали знаевте дека:

Секој мораше да оди во поштата за да си ја подигне својата пратка, сè додека Граѓанската војна не помогна да се предомисли еден човек.
Во 1863 година, во Кливленд за првпат започна Бесплатната испорака на градот – т.е. бесплатна достава на пошта до Вашиот дом. За Џозеф Бригс, поштенски службеник во тој град во Охајо, се вели дека дошол до оваа идеја претходната зима кога видел толку многу жени клиенти кои биле принудени да чекаат во долги редици во поштата, замрзнуваат и се вознемируваат, бидејќи единствен начин да добијат вести за нивните најблиски кои војуваат во војната беше преку пошта. Неговата бесплатна испорака во градот беше таков успех што брзо се прошири и во другите градови пред да стане национална норма.