Дали знаевте дека:

Зградата Џејмс А. Фарли е најголемата пошта од 36.511 м2!

Именувана по америчкиот политичар Џејмс А. Фарли, зградата е сместена во центарот на Менхетн во Њујорк.

Изградена е во периодот од 1911-1914 и служела како главна подружница на Америчката Поштенска Служба (USPS).

www.postexpress.mk