Дали знаевте дека:

UPS (United Parcel Service) е една од најголемите имиња во поштенска индустрија, но не било секогаш така, а нејзините почетоци содржат еден многу интересен факт.

UPS е основана во 1907 година од двајца тинејџери. Осумнаесет годишните Џим Кејси и Клауди Рајан со еден велосипед и 100 долари позајмени од пријател почнале со достава на 8 Август 1907.

Нивната компанија првично се нарекувала “American Messenger Company” и почнала со работа од еден мал хотелски подрум во Сиетл, Вашингтон.

www.postexpress.mk