Дали знаевте дека:

Во 1918 година, на само 16 години, човекот кој стои позади едни од најпознатите цртани филмови, Волт Дизни, работел како доставувач на писма во Флорида.
Првично, Дизни не сакале да го вработат во поштата поради неговата мала возраст, но на крајот, неговата упорност и итрост му помогнала да ја добие работата. Тој откако бил одбиен, отишол дома, ставил шминка за да изгледа постаро и кога повторно се вратил во поштата ја добил работата. Работел работел дури две смени. Преку ден ги доставувал писмата, а навечер ги собирал испратените од поштенските сандачиња.