Дали знаевте дека:

Дали знаевте дека првата пошта била во бар?
Првата пошта во колонијална Америка била отворена во 1639 во едeн бар на Ричард Фаирбанкс. Во тоа време барот бил најсоодветното место за пошта, бидејќи најмногу луѓе доаѓале токму таму.