Дали знаевте дека:

Првата жена што се има појавено на поштенска марка во САД е кралицата Изабела во 1893 година.
Првата американска жена која ја имала честа нејзиниот лик да се појави на поштенска марка била Марта Вашингтон, издадена во во 1902 година.
Првата домородна Американка претставена на поштенска марка била Покахонтас, во 1907 година.